Pinworm

pinworm

Az operációs rendszer - kevés kivételtől eltekintve - nem képes a 64 KB méretet meghaladó COM programok futtatására, így azok a víruspéldányok, amelyeknél a pinworm fájl pinworm pinworm a 64 KB-ot, soha nem kapnak vezérlést.

galandféreg jelei

Ennek megfelelően a COM fertőző vírusok egy része figyel erre és egy megfelelő szűrővel válogatja ki azokat a nagyobb méretű fájlokat, ahol a fertőzött fájl már nem lenne futásképes. Mivel a túlságosan kis méretű fájlok is pinworm lehetnek a vírus számára túlságosan feltűnő lenne a méretnövekedés, illetve a csalifájlokat szeretné a pinworm készítője elkerülniszámos vírus csak a programkódjában megadott alsó korlátnál nagyobb méretű fájlokat fertőz.

a gyermek kijött kerekférgességgel

A víruskód pinworm a megfertőzött gazdaprogramban különösen érdekes, mert a pinworm a takarító programnak pontosan tudnia kell, honnan és mekkora részleteket kell pinworm.

Bootvírusok esetén az bájtnál 1 szektor pinworm programkódot már csak további szektorokban lehet elrejteni, amelyek megtalálása a víruskód konkrét ismerete nélkül elég nehéz. A víruskód a fertőzött fájl ok végére kerül és a program elején csupán egy ugróutasítást módosít, hogy a pinworm indításakor először a víruskód fusson le, majd visszaugrik pinworm eredeti belépési pontra.

A víruskészítők már a kezdetektől igyekeztek programjaik elrejtésére. Ennek érdekében a vírusprogramot kódolják, pinworm olyan "szolgáltatással" látják el, hogy a kód fertőzésről fertőzésre változzon.

pinworm orsoféreg emberben tünetek

Ennek mértéke is változó, és a többalakúság fokának megfelelően megkülönböztetünk polimorf, oligomorf és metamorf kártevőket. Az oligomorf, illetve polimorf pinworm alkalmazott kódolásra és kártevőre jellemző a beépített dekódoló eljárás dekriptor is, mely a legtöbb esetben pinworm elkülöníthető a víruskód többi részétől.

pinworm pont- ponton a bika láncának fejlesztési ciklusa

EXE fájlok fertőzése A vírusok egy része - elkerülendő a feltűnést, és a túl gyors lebukást - bizonyos szem előtt levő, nagyobb figyelemnek örvendő fájlok, valamint a gyaníthatóan hatékony önellenőrzéssel pinworm fájlok, így az antivírus programok fertőzését igyekszik elkerülni. Ezt az adott fájlnevek, vagy azok részleteinek pinworm éri el a vírus készítője.

gombás szaprofitok vagy paraziták

További a témáról